Adobe Photoshop NFT Özelliğine Kavuşuyor!

Adobe, diğer şeylerin yanı sıra, NFT’yi satan kişinin bunu yapan kişi olduğunu kanıtlamaya yardımcı olabilecek Photoshop’ta yerleşik bir sistem başlatıyor. Buna Content Credentials deniyor ve NFT satıcıları Adobe ID’yi kripto cüzdanlarıyla bağlayabilecek ve uyumlu NFT pazaryerlerinin sanatın kaynağının gerçek olduğunu kanıtlayan bir tür doğrulanmış sertifika göstermesine izin verecek.

Adobe Photoshop NFT sahiplerini

Adobe’nin baş ürün sorumlusu Scott Belsky ile yapılan bir Decoder röportajına göre, bu işlevsellik Photoshop’ta “NFT olarak hazırla” seçeneğiyle oluşturulacak ve bu ayın sonunda önizlemede kullanıma sunulacak. Belsky, İçerik Kimlik Bilgileri tarafından oluşturulan atıf verilerinin bir IPFS sisteminde yaşayacağını söylüyor. IPFS (Gezegenler Arası Dosya Sistemi), tek bir şirket yerine (biraz torrent sistemlerinin çalışmasına benzer şekilde) verileri güvenli ve kullanılabilir tutmaktan sorumlu bir insan ağının bulunduğu dosyaları barındırmanın merkezi olmayan bir yoludur. Adobe, OpenSea, Rarible, KnownOrigin ve SuperRare gibi NFT pazaryerlerinin Adobe’nin öznitelik bilgilerini göstermek için İçerik Kimlik Bilgileri ile entegre olabileceğini söylüyor.

Başka bir deyişle, bir NFT’nin mevcut bir görüntüsüne sağ tıklayıp onu tekrar kendim basabilir, potansiyel olarak habersiz alıcıları kandırabilirim. Adobe’nin sistemi sanat hırsızlığını engellemeyecek olsa da, sattığınız NFT’nin çalınmadığını kanıtlamanın bir yolunu sunuyor – bunun ötesinde, buna ne kadar değer vereceklerine karar vermek alıcılara kalmış.

NFT’ler son zamanlarda manşetlere çıkıyor, bazıları milyonlarca dolara satılıyor, Nyan Cat gibi yüksek profilli memler ve “bununla başa çık” güneş gözlükleri açık artırmaya çıkıyor. NFT’lerin büyük elektrik kullanımı ve çevresel etkileri hakkında da birçok tartışma var. (Anlaşılır bir şekilde) hala sorularınız varsa, NFT SSS bölümümüzü okuyabilirsiniz.

Sanat hırsızlığı, NFT dünyasında büyük bir anlaşma olmuştur. Kendi yaratmadıkları veya blok zinciri üzerinde haklarına sahip olmadıkları sanatı basan birçok insan örneği var. Bunun nedeni, içeriğin telif hakkına sahip olmasalar bile herkesin bir NFT basabilmesidir ve blok zincirinin bunu durdurmak için yapabileceği hiçbir şey yoktur. Daha da kötüsü, para basımı blok zincirinde saklıdır ve orijinal çalışmadan habersizseniz NFT’nin yaratılmasının otantik görünmesini sağlar.

Güncel teknoloji haberlerine anında ulaşabilmek için bizleri TwitterInstagram ve Telegram üzerinden takip etmeyi unutmayın!

Süleyman Kelle
Süleyman Kelle
2001 yılında Denizli’de doğdu. Ege Üniversitesinde öğretimine devam ederken aynı zamanda ilgi alanı olan teknoloji üzerine yazarlık yapmakta. Weblejyon aracılığı ile bu tutkusunu sürdürüyor.
İlgili İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Kategoriler

En Güncel Haberler

Ferrari Nasıl Kuruldu? | Ferrari’nin Kuruluş Hikayesi

Ferrari'nin Kuruluşu Ferrari, İtalya'nın gururu olan otomobil üreticilerinden biridir. Lüks ve performans odaklı araçlarıyla dünyanın dört bir yanında tanınmaktadır. Ferrari'nin kuruluşu, 20. yüzyılın başlarına kadar...

En Büyük Meme Coin’ler Neler?

Meme coin'ler, internette popüler kültürün bir parçası haline gelen meme'lerden esinlenerek oluşturulan kripto paralardır. Meme coin'ler genellikle dalga geçme amacıyla oluşturulurlar ve çoğunlukla değersizdirler....

Formula 1 Tarihinin İstatiksel Olarak En İyi Pilotları

Formula 1, dünya genelinde milyonlarca insan tarafından takip edilen bir yarış serisidir. Formula 1 tarihinde, birçok pilot ismi yerini aldı ve bu isimler, yarış...