Honda, araştırma ve geliştirme harcamalarını üç fütüristik alanda artırıyor: roketler, robotlar ve elektrikli dikey kalkış ve iniş uçakları (eVTOL), bir diğer adıyla uçan arabalar da diyebiliriz
Otomobil üreticisi önümüzdeki altı yıl içinde Ar-Ge’ye 45 milyar dolar (5 trilyon yen) harcayacak. Ancak Honda, bu miktarın ne kadarının roketler, robotlar ve uçan arabalar geliştirmeye harcanacağını veya bu projeleri ticari işletmeler olarak sürdürmeyi planlasa bile söylemeyecek.



Honda; uçan araba, robot ve roket üretecek
Aslında Honda robotları, roketleri ve eVTOL uçaklarını ana işi olan otomobil üretiminin bir uzantısı olarak görüyor. Örneğin şirket bundan daha iyi bir elektrikli araç platformu çıkarabilirse, yatırıma değecektir. Temel olarak, bir sonraki adımı atmadan önce çalışan prototipler yapıp yapamayacağını görmek istiyor.
Honda’nın kurumsal iletişim başkanı Marcos Frommer gazetecilere verdiği bir brifingde, “Bu alanlardaki temel teknolojiler mevcut işlerimizle bağlantılıdır” dedi ve “bir mobilite şirketi olarak temel işimizin bir uzantısı olarak bu yeni alanları takip ediyoruz. ”
Honda, kentsel taksi hizmetinin bir parçası olarak kullanılabilecek eVTOL uçaklarını araştırdığını söyledi. Ancak, lityum iyon pillerle çalışan hafif, çok pervaneli araçlar üreten çoğu yeni girişimin aksine, Honda, “müşterilerimizin istediği aralığı gerçekleştirmenin bir yolu olarak” hibrit bir çözüm izleyeceğini söyledi.
Honda, tamamen pilli elektrikli uçağın maksimum “birkaç 10 kilometrelik” menzile ulaşabileceğini söyledi. Honda, bir elektrik motorunu desteklemek için gaz türbinleri kullanarak 250 mile kadar bir menzile ulaşabileceğini ve Boston ve New York City arasında olduğu gibi ticari olarak daha uygun yolculuklar sağlayabileceğini söylüyor.
Frommer, son olarak Honda’nın çalışma tahrik, rehberlik ve kontrol teknolojilerini “yeniden kullanılabilir bir roket” programında çalıştırmayı umduğunu söyledi. Otomobil üreticisi, 2019 yılında roket teknolojisini geliştirmeye başladığını da sözlerine ekledi. Küçük düşük yörüngeli uyduları fırlatmak için bu tür roketleri kullanabilirsek, temel teknolojilerimizi bağlantılı hizmetler de dahil olmak üzere çeşitli hizmetlere dönüştürmeyi bekleyebiliriz” dedi.
Bu araştırma projelerinden herhangi birinin ne kadar başarılı olacağı görülecektir. Otomobil endüstrisi şu anda büyük bir değişim geçiriyor ve büyük şirketlerin çoğu, gazla çalışan araçları elektrikli olanlar lehine aşamalı olarak devre dışı bırakma sözü veriyor. Honda da farklı değil, 2040 yılına kadar içten yanmalı motorlu araç satışını durdurma sözü verdi.
Güncel teknoloji haberlerine anında ulaşabilmek için bizleri Twitter, Instagram ve Telegram üzerinden takip etmeyi unutmayın!