Tesla CEO’su Elon Musk, şirket çalışanlarına bu çeyreğin sonuna kadar teslimat yapmak için acele etmemelerini ve bunun yerine maliyetleri en aza indirmeye odaklanmalarını söyledi. 26 Kasım tarihli notta Musk, şirketin “otomobillerin 4. çeyrekte gelmesi için hızlandırılmış ücretler, fazla mesai ve geçici müteahhitler için yoğun harcama yapmasını” istemediğini yazdı.
Musk, “Tarihsel olarak olan şey, teslimatları en üst düzeye çıkarmak için çeyreğin sonunda deli gibi koşmamız, ancak sonraki çeyreğin ilk birkaç haftasında teslimatların büyük ölçüde düşmesidir” dedi. “Aslında, altı aylık bir süreye bakıldığında, fazladan araba teslim etmeyeceğiz, ancak her çeyreğin son iki haftasında teslimatları hızlandırmak için çok para harcamış ve kendimizi tüketmiş olacağız.“



Elon Musk Teslimat Konusunda Rahat
Tesla’nın küresel tedarik zinciri sorunlarına ve General Motors ve Ford gibi diğer otomobil üreticilerinin satışlarını vuran çip sıkıntısına rağmen, son çeyreğinde küresel teslimatlarını 241.000’in üzerine çıkarmasından bir aydan biraz daha uzun bir süre sonra Elon Musk bu tarz bir karar aldı. CNBC, Tesla’nın 2021 için net bir teslimat hedefi yayınlamadığını, ancak teslimatları yıllık bazda yaklaşık yüzde 50 artırmayı gevşek bir şekilde hedeflediğini belirtiyor. 2020’de 500.000 araç teslim etti ve 2021’in ilk üç çeyreğinde 627.350 araç teslim ettiğini bildirdi. Bu bağlamda, Tesla’nın hedeflerine ulaşmak için acele etmesine daha az ihtiyaç var gibi görünüyor.
Bu, Tesla’nın bu yıl herhangi bir teslimat zorluğuyla karşılaşmadığı anlamına gelmiyor. Ağustos ayında CNBC, bazı müşterilerin Fremont tesisindeki parça kıtlığı ve üretim zorlukları nedeniyle araçlarının haftalarca veya aylarca geciktiğini gördüğünü bildirdi. Ayrıca, bu ay teslim edilen otomobillerin, görünüşe göre küresel çip sıkıntısının bir sonucu olarak USB bağlantı noktaları gibi özelliklerin eksik olduğuna dair raporlar da vardı.
Electrek, Musk’ın çalışanlarına teslimat hedefleri yerine maliyetlere odaklanmalarını söylediği ilk sefer olmayabileceğini, ancak uygulamanın şirket içinde yine de devam ettiğini belirtiyor. Bunun Tesla’da yoğun bir çeyrek sonu baskısı yarattığı, maliyetleri artırdığı ve müşterilerin arabalarını teslim almak için acele etmesine yol açabileceği bildiriliyor.
Güncel teknoloji haberlerine anında ulaşabilmek için bizleri Twitter, Instagram ve Telegram üzerinden takip etmeyi unutmayın!